Tlf.: 21 25 14 54

Bedemand Sønder Omme – Sdr. Omme

Ønsker du en personlig afsked, kan du trygt kontakte Bedemand Heick og Larsen i Sdr. Omme. Vi hjælper dig igennem alle faser, hvad enten det drejer sig om en bisættelse eller en begravelse.

Bedemand Heick og Larsen har hovedsæde i Grindsted, og vi har de rette redskaber samt erfaring som bedemænd i Sdr. Omme, og vi står klar til at hjælpe dig når behovet opstår ved et dødsfald. Således hjælper vi dig gennem hele forløbet, så I som familie får den rette hjælp.

Hvem skal vi selv kontakte? Og hvad skal vi selv foretage os?

Det er ofte disse spørgsmål som vi får når pårørende ringer til os. Svaret er ganske klart, at vi hos Bedemand Heick og Larsen, samler trådene, så I ikke behøver at foretage jer yderligere.

Vi kontakter præst/ kirken, blomsterhandler, stenhugger m.f., og indberetter dødsfaldet. Derved får skifteretten samt udbetaling Danmark også besked, så de kan behandle boet efter afdøde.

Derudover står Bedemand Heick og Larsen, Sdr Omme for alt det praktiske ved et dødsfald og det gør vi professionelt, så du/ I trygt kan overlade netop de praktiske gøremål til os. Vi hjælper desuden med kontakt til graver, blomsterhandler, mindehøjtidelighed, vælge kiste og måske en urne, samt sørger for transport af kisten til kapellet.

Når du ønsker en personlig afsked, er det en god idé at vælge den lokal bedemand i Sdr. Omme. Jørgen Heick og Jørn Larsen er begge godt kendt i Sdr. Omme, hvilket er med til at jeres afsked bliver mere personlig. De kender området, samt de ansatte i kirke og plejehjem.

Det kan have stor betydning for mange mennesker, at de kan være trygge ved, at familien og den nære omgangskreds sørger for en personlig begravelse, når døden indtræffer. Ved at vælge en lokal bedemand, Bedemand Heick og Larsen, til at stå for begravelsen, sikrer du desuden, at alt forløber efter planen.

· Du og dine nære pårørende får personlige samtaler hele vejen igennem forløbet

· Bedemanden sørger for at koordinere ceremonien med præst og kirke samt graver m.fl.

· Kørslen planlægges

· Der sørges for at der laves en dødsannonce hvis det ønskes. Den godkendes og bestilles straks.

· Bedemanden bestiller blomster. Regningen for f.eks. blomster sendes direkte til de pårørende fra blomsterhandleren.

· Bedemand Heick og Larsen hjælper desuden gerne med at planlægge mindesammenkomst efter begravelsen. Regningen kommer også der, direkte til de pårørende. På den måde ved de pårørende hvad der er bestilt, samt hvad der betales for.

· Ønskes der en gravsten, eller er der tale om en tilføjelse, er det også noget vi gerne hjælper med. Regningen kommer, som med de andre eksterne ydelser, direkte til de pårørende.

·

Herudover vil bedemanden være behjælpelig med at udfylde alle de nødvenlige papirer, som en begravelse omfatter. Det er papirer til kirkeministeriet, Udbetaling Danmark samt skifteretten. Du får en personlig hjælp, som du kan rådføre dig med hele vejen igennem processen omkring planlægning og afholdelse af begravelsen.

Det er langt fra kun de praktiske gøremål, en bedemand kan forholde sig til. Du og dine kære kommer i gode, trygge og hjælpsomme hænder hos Bedemand Heick og Larsen i Sdr Omme. Tabet af en nær ven eller et familiemedlem vil helt naturligt sætte sig spor i sjælen, og for mange mennesker, kan det synes umuligt at skulle arrangere en begravelse selv. Ved at lade os stå for det, kommer du sikkert igennem den svære tid.

Bedemand Heick og Larsen i sdr. Omme – Sønder Omme, sikrer jer en bisættelse med værdighed og respekt.

Når et nærtstående familiemedlem er død, skal det besluttes, om afdøde skal begraves eller en bisættes. Det kan være en god ting, om muligt, at få talt om dette inden døden indtræffer, da det kan være en stor beslutning at skulle tage, på andres vegne.

De 2 afskedsformer er lige mindeværdige, højtidelige og respektfulde.

Forskellen på en bisættelse og en begravelse, er det der sker efter den kirkelige handling. Ved en begravelse, begraves kisten umiddelbart efter den kirkelige handling. Kisten bæres ofte ud af de nærmeste familiemedlemmer og pårørende. Præsten afslutter ceremonien med jordpåkastelsen ved graven.

Ved en bisættelse, bliver kisten kørt til et krematorie, hvor afdøde kremeres/ brændes. Asken samles efterfølgende i en urne som efterlevende derefter kan grave ned på et gravsted. Når det drejer sig om en bisættelse, kan man søge om tilladelse til at blive askespredt. Der er krav til hvordan det skal foregå. Vi hjælper med ansøgningen samt rådgiver de pårørende om reglerne for askespredning.

Ved en bisættelse er den kirkelige handling den samme (der er jordpåkastelse inde i kirken), dog bæres kisten ud til en bedebil/ rustvogn. Ved afskeden ved rustvognen er der mulighed for at lægge afskedsblomster på kisten som en sidste hilsen hvorefter kisten køres til et krematorie.

Efter nogen tid er urnen klar til afhentning, typisk 14 dage, og herefter kan familien tage et sidste farvel ved en urnenedsættelse på den valgte kirkegård. Transport af urne kan Bedemand Heick og Larsen stå for, eller man kan selv hente urnen på krematoriet og bringe den til den valgte kirkegård.

Som lokale bedemænd i Sdr. Omme er vi naturligvis behjælpelig i begge situationer. Vi kan vejlede, rådgive og hjælpe med til at planlægge bisættelsen, så det bliver som afdøde/ de pårørende ønsker sig.

Flere og flere vælger i dag bisættelse som afskedsform. Der er selvfølgelig mulighed for at sætte sit personlige præg på mindehøjtideligheden, hvilket vi gerne hjælper med.

Efter aftale med bedemanden kan der aftales andre former end den traditionelle kirkelige mindeceremoni.

Uanset hvad de personlige ønsker er, vil en bisættelse i Sdr. Omme med Bedemand Heick og Larsen, altid afvikles i respekt for mennesket.

Kontakt os endelig hvis I har spørgsmål

I er altid meget velkomne til at kontakte os på telefon 21 25 14 54 eller mail kontakt@bedemandheickoglarsen.dk, hvis I har spørgsmål. Vi er til at træffe døgnet rundt.

Telefon nr.: 21 25 14 54

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os