Bedemand Grindsted

Du kan også nemt bestille
online og spare 1000 kr.

Bedemand Grindsted - Heick & Larsen
Bedemand Grindsted wide - Heick & Larsen

Det betyder, at det vil være den af jer der vil få kontakten til det offentlige som kirken og skifteretten. Det vil også være den af jer vi som bedemænd vil holde kontakten med.

I kontakten med præsten vil vi videregive jeres ønske om tidspunkt for begravelse og præsten vil melde ud, om det kan passe kirken. Præsten vil modtage anmelderens oplysninger og tage kontakt for at lave en aftale om at mødes.

Møde med bedemand Grindsted

Til mødet med din bedemand Grindsted vil det være en fordel at have gjort nogle tanker om, hvad der skal siges i præstens tale samt hvad der skal synges i kirken ved begravelse. Sådan et møde skal helst arrangeres sådan, at præsten har minimum to hverdage til forberedelse inden højtideligheden.

Efter vi har ringet til præsten, vil vi præsentere vores udvalg af kister og urner via billeder på en Ipad.

Kister fra Bedemand Grindsted

Kisterne er alle forede og med hovedpude. Udvendigt er det muligt at tilvælge forskellige dekorationer i form af kors, guirlander eller palmeblade. Har afdøde været en farverig person eller levet generelt farverigt, er der mulighed for at få kisten malet i en ønsket farve.

Nogen vælger at afdøde skal have noget over sig i form af sengetøj. Vi har i udvalg noget pænt hvidt sengetøj, men har afdøde noget selv, kan det naturligvis bruges.

Bedemand Heick og Larsen i Grindsted

Hvordan foregår det ved begravelse eller bisættelse?

Din lokale bedemand Grindsted står altid klar, hvis I mangler hjælp til at få arrangeret en bisættelse eller begravelse. Små ting kan virke uoverskuelige når man har mistet, men vi hjælper jer med at få alle nuancer med.

For os er det vigtigt, at I føler jer trygge i, at opgaven med jeres afsked, bliver lagt i vores hænder. Noget vi er vidende om er en stor ting at videregive til fremmede. Vi tager os derfor god tid, så I har en mulighed for at få indblik i, hvordan vi er som personer og hvordan vi arbejder.

Ring derfor trygt til os og lad os lave en aftale om et personligt møde.

Lad din bedemand komme til dig

Vi kommer gerne til jer og I er velkomne hos os. Rent praktisk er det en fordel at mødes personligt, men er det noget I ønsker, kan vi også mødes virtuelt. Typisk varer sådan et møde 1-1,5 timer.

Vi plejer at starte med at høre lidt til afdødes liv. Hvor og hvordan er det levet og hvordan har den sidste tid været. Dette for at danne et indtryk af den person, som vi nu skal sidde og arrangere slutningen og afskeden med et liv for.

Dernæst er det interessant at vide, om afdøde skal begraves i jorden eller kremeres. Om I har noget særligt ønske til tidspunkt for handlingen eller til præsten og om der er særlige hensyn der skal tages.

Inden vi tager kontakt til præsten eller en kordegn, skal det aftales imellem jer, hvem der ønsker at være anmelder af dødsfaldet…

Bedemand Grindsted – tag afsked med værdighed og respekt

Det samme gælder påklædning. Nogen vælger at afdøde ikke skal iklædes noget, men blot have sengetøj over sig. Andre ønsker afdøde iklædt måske sit elskede dagligdags tøj, en fin smoking fra brylluppet eller noget afslappet arbejdstøj.

Skal afdøde kremeres, skal der også vælges en urne. De fås i mange forskellige former og farver. Alle vores urner er fremstillet af naturmaterialer som majs eller bambus og forgår hurtigt i jorden.

Bedemand Grindsted dødsannoncer

Mange ønsker en dødsannonce. Vi tilbyder ud over avisversionen, også at lave en elektronisk dødsannonce. Nogen vælger alene den elektroniske og deler den via de sociale medier. En nem og billig løsning, som opfylder de fleste behov. 

Mange ønsker dog at der laves en dødsannonce, der indrykkes i en eller flere aviser. Via vores direkte system kan vi fremstille dødsannoncen præcis som den ønskes og indrykke den med det samme.

Vælger man at bestille dødsannoncer via vores system, tilbyder vi gratis at få lavet en mindeside. Via mindesiden kan familie og venner til afdøde se kort og adresse på kirken hvor højtideligheden skal foregå. På samme måde kan de se hvor et eventuelt mindesamvær skal være.

Tænd lys for afdøde ved begravelse i Grindsted

Der er også mulighed for at tænde lys for afdøde ved begravelse, skrive en kondolencehilsen og bestille blomster og kranse. Disse vil blive bragt til højtideligheden i kirken af blomsterhandleren. Hvis pårørende ønsker det, kan man også via mindesiden give en donation. Dette enten til afdødes pårørende eller man kan tiltænke en forening.

Bestil blomster til begravelse i Grindsted

Ønsker pårørende at bestille blomster til begravelse gennem os som bedemænd, hjælper vi også gerne med det. Via billeder kan pårørende vælge kistedekoration, kranse, buketter, afskedsblomster m.m. 

Pårørende vælger selv hvilken blomsterhandler der skal bestilles hos og regningen kommer så direkte til anmelder. Dette for at tydeliggøre, at vi i vores forretning ikke får procenter fra blomsterhandlerne. Det samme vil gælde ved bestilling af gravsten eller tilføjelse til eksisterende gravsten samt ved bestilling af mindesamvær.

Bedemand Grindsted priser

Udgifterne til en begravelse eller til en bisættelse kan blive store. Der er derfor mulighed for at søge om begravelseshjælp ved Udbetaling Danmark. Noget vi bedemænd sørger for. Er afdøde fra før 1. april 1957, vil der ved ansøgning, uanset afdødes formue, blive udbetalt 1.050 kr. til boet. 

Der ud over hjælper vi også med at søge formuebestemt begravelseshjælp. Som ordet siger er muligheden for at få mere i begravelseshjælp afhængigt af, hvor meget afdøde efterlader sig. Det vil være muligt at få op til ca. 10.000 kr. yderligere i hjælp.

Vi vil informere nærmere om de forskellige betingelser under samtalen. En vigtig ting er, hvordan afdøde kommer fra sit dødsleje og til højtidelighedsstedet. Er dødsfaldet sket hjemme, på sygehuset, på plejehjem eller et andet sted, kan der være forskel på mulighederne for at afholde en sidste afsked med stedet – det man kalder en udsyngning.

Ved denne lille private højtidelighed vælger nogen at synge, andre at lytte til musik, holde et kort øjebliks stilhed, bede et fadervor eller bare være til stede imens afdøde lægges i kiste. Hilsner i form af breve, private ting eller blomster placeres ved afdøde og slutteligt lukkes kisten. 

Pårørende kan vælge at følge med kisten til kapellet eller tage afsked ved rustvognen. Kisten vil efterfølgende blive placeret i et kølerum, typisk i et kirkekapel eller på et sygehus.

Er der familiemedlemmer der af forskellige årsager ikke kunne deltage i udsyngningen, vil der være mulighed for at se afdøde igen. Ved at kontakte os, aftaler vi at mødes og vi vil så åbne kisten igen. Dog skal dette foregå inden jordpåkastelse og velsignelsen finder sted ved højtideligheden.

Bedemand Grindsted begravelse

På dagen for begravelse skal pårørende have seks personer til at bære kisten ud fra kirken. En god overvejelse kan være hvem der går forrest, i midten eller bagerst. Er afdøde tung, kan der være stor forskel på vægtfordelingen. Afdøde vil under hele transporten i kisten blive ført afsted med fødderne først.

Hovedenden vil være den tunge ende, så dermed vil de der går bagerst løfte mest. Skal afdøde begraves, kan der være et længere stykke kisten skal bæres. Ofte vil kirkens personale sætte bukke ud på ruten til graven, så de der bærer, kan blive aflastet. Her kan man vælge at bytte side og dermed få aflastet armen man løfter med.

Bisættelse i Grindsted

Er det der imod en bisættelse, skal kisten kun bæres til rustvognen, der vil være placeret umiddelbart udenfor kirken. Når kisten er sat i rustvognen, er der mulighed for at ligge afskedsblomster som en sidste hilsen. Vi vil som din bedemænd Grindsted trække os lidt tilbage, så der bliver lidt privat bag bilen.

Man skal her huske på, at det nu er den endegyldige sidste mulighed for farvel og nogen vælger derfor at sige et par ord. Når alle har afleveret deres afskedsblomster, vil bedemanden lukke bilen. Rustvognen vil køre ganske langsomt fra stedet og har man behov eller lyst til at gå bag rustvognen et stykke, er der mulighed for det. Rustvognen kører så til krematoriet, hvor kisten igen sættes på køl.

I løbet af en god uges tid, vil afdødes urne være klar til afhentning. Ønsker man det, kan man selv hente urnen på krematoriet. Man skal være opmærksom på, at der kan være et honorar for administration ved udleveringen af urnen. Urnen skal så afleveres til kirkens personale, da den ikke må opbevares af pårørende.

Alternativt vil vi som bedemand Grindsted hente urnen og bringe den til kirken, hvor den skal nedsættes. Anmelder vil få besked fra os om, at nu er urnen ankommet og anmelder kan så kontakte graveren ved kirken for aftale om tidspunkt for urnenedsættelse.

Kontakt os gerne, din Bedemand Grindsted, for yderligere information om begravelse og bisættelse i Grindsted. Tlf. 21 25 14 54

Bedemand Grindsted anmeldelser

Læs anmeldelser, fra nogle af de kunder, vi har været bedemand i Grindsted for.

Paul Erik Nielsen

Læs mere
Meget hjælpsom og personlig service fra Jørgen - Bedemand Grindsted, alt var som det skulle være, mange tak for hjælpen

Lotte Østergaard

Læs mere
Helt igennem professionelt så sympatisk og opfyldte alle vores ønsker tusind tak for hjælpen i gjorde det nemmere - kan kun anbefales tak

Jens Eybye

Læs mere
Det har betydet uendelig meget for min far og jeg, at det netop var Bedemand Heick & Larsen, der varetog forløbet i kølvandet på min mors pludselige død forleden.

En tryg og nærværende facon - evnen til at være der for os, at mærke os på en stille og rar måde og umærkeligt fremkalde den fornødne beslutningskraft midt i et menneskeligt vacuum. En kolossal hjælp fra start til slut båret af ægte empati fra Jørgen Heick. Tak af hjertet.

Maibrit Lykke Mathiasen

Læs mere
Meget behagelig og fantastisk håndtering af vores fars bisættelse. Nem at tale med og meget fleksibel, udførte selv de mindste ønsker til ug. Kan varmt anbefale Jørgen Heick, 🌟🌟🌟🌟🌟herfra

Steen Knudsen

Læs mere
Hej. Jeg stod helt selv og anede intet. Min elskede mor sov ind. så ringede jeg til heick & larsen aldrig i mit liv er så meget lettet fra mit hjerte med den afsked som Heick & larsen stod for. Stod til rådighed 24/7 Kan kun anbefale bedemand heick& Larsen til alle 🙏🏻

Torben Bach Nielsen

Læs mere
Vi benyttede Bedemand Heick & Larsen (Jørgen og Jørn) i forbindelse med min søsters bisættelse. De var virkelig gode at sparre med, lyttede aktivt og havde fine idéer til, hvordan vores i begyndelsen ret vage forestillinger om bisættelsens form kunne omsættes til noget konkret. Gennem hele forløbet var de åbne, positive og løsningsorienterede.

De sørgede for, at vi fik den (levende) musik, vi ville have, og foreslog også Café Allfred (i Grindsted), der viste sig også at være det helt rigtige sted for familie og venner at mødes bagefter. Jørgen og Jørn var tilgængelige, når vi havde brug for dem - også om aftenen - og de holdt alle aftaler til punkt og prikke, med et sikkert overblik over alt det, man ikke ved, man skal tænke på, når man har mistet et nært familiemedlem.

Vores frygt for, at det ville blive vanskeligt at arrangere begravelsen, viste sig - med deres assistance - at være helt ubegrundet. Og alligevel var det allervigtigste måske, at de forstod og respekterede sorgen, men også lod den være vores sorg. Jeg havde ikke forestillet mig, at vi kunne få så fin en bisættelse, som vi fik, og kan kun give mine bedste anbefalinger.

Tusind tak til Jørgen og Jørn Bedemand Grindsted!

Vivi Tullberg

Læs mere
Selv i sorgen over at have mistet min far en helt igennem fantastisk oplevelse med den største empati og medfølelse. Vi, min mor og jeg, blev mødt i vores højde og mødte et nærvær, som altid vil være uforglemmeligt. Vi blev på intet tidspunkt påtvunget noget. Til gengæld modtog vi mange tilbud og muligheder, som vi kunne sætte vores eget præg på.

Seancen i kapellet var også gennemført ned til mindste detalje og helt i den rækkefølge og ånd, som vi ønskede os. Vores familie i England var med under hele forløbet via facetime - også et tilbud fra og et fantastisk samarbejde mellem de to bedemænd. Vi vil begge til enhver tid anbefale Bedemand Heick & Larsen.

Inge Christensen

Læs mere
Professionel og personlig service med hjemmebesøg, hvor alle detaljer blev fastlagt og senere gennemført til punkt og prikke. En stor tak til Jørn Larsen for empati og omsorg i en svær tid samt en fin afvikling af f.eks. urnenedsættelsen. Bedemandsforretningen Heick og Larsen kan kun varmt anbefales.

Jesper Christensen

Læs mere
De varmeste anbefalinger af Heick & Larsen. I forbindelse med min fars begravelse fik vi pårørende den mest empatiske, behagelige og professionelle behandling af Jørgen Heick, der var en stor støtte i en svær stund. Jeg kan ikke forestille mig, at det kan gøres bedre!

Louise Lauridsen

Læs mere
Verdens bedste bedemand

Mine varmeste anbefalinger af Bedemand Heick & Larsen. I forbindelse med min mands pludselige og alt for tidlige død blev vi mødt med empati og omsorg på en helt utrolig nærværende måde. Alt føltes så trygt og gennemskueligt. De var så gode til at lytte til vores ønsker og var så gode til at komme med sparring og forslag uden på nogen måde at forsøge at flytte på vores ønsker.

De har en kæmpe stor del af æren for at dagen blev så fin og så meget i min mands ånd, som den blev. Hele vejen igennem var de naturlige, nede på jorden og uhøjtidelige. Jeg er så glad for vi valgte dem og jeg er taknemmelig for at de hjalp os til at vi nu har en unik og mindeværdig dag at tænke tilbage på.

Kirsten Lund Jensen

Læs mere
Varme anbefalinger af Bedemand Heick & Larsen. Både Jørgen og Jørn var en professionel og tryg støtte i forbindelse med min mors dødsfald. Vi oplevede stor fleksibilitet og empati i en svær tid, hvor der skal træffes mange beslutninger. Heick & Larsen er rare at kommunikere med og gør det ukompliceret at snakke om alle opgaverne i forbindelse med dødsfald. Og så er der helt åbne priser, hvilket også er en del af trygheden.
Tidligere
Næste

Nem online bestilling

Det er altid en svær tid og derfor har vi gjort det så nemt for dig som muligt at bestille en begravelse eller bisættelse.

Gå til formularen og følg trinene. Nemt og simpelt.

Døgntelefon - Ring gerne

Vi er altid klar til at hjælpe - dag, nat og weekend - åbent 24/7